HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 2.+3.10. / skvěle ŽL U15 a PP U13

Máme za sebou další víkend. Soutěž doma zahájily DL U19 a PP U13, kromě nich se hrála další utkání tzv. “lichého“ víkendu – U19/15/13/11. Holky U11 nastoupily v nové soutěži – nadregionální turnaje. Jde o turnaje minižactva pořádané ČBF, kde se můžeme potkat i s jinými soupeři, než 4x do roka se stejnými týmy v Praze. Bohužel termíny se dost kryjí, takže plně tyto turnaje nemůžeme využít. Nicméně jsem za ně ráda.

V úterý se mělo odehrát utkání ŽL U15 proti Tygrům, ale soupeř požádal v pondělí o odložení a tak se utkání přesouvá na ÚT 5.10. (Márty vás bude informovat o úpravách tréninku - tréninky nejsou). Upřímně, ani naše sestava nebyla plnohodnotná a tak jsme se tomu ani moc nebránili. Kromě řady zranění přibývají nemocné hráčky a naskakují karantény (už teď např. přemýšlím, jak postavím o víkendu U12…). No kdo ví, jak dlouho nám povolí sportovat…..uvidíme po volbách…. Sváteční den tak prožila na palubovce pouze Hedvika a její šmoulata. Na Jižních supech jsme sice všechny 3 zápasy prohrály, ale pro nové 2011 a 12tky jsou to cenné zkušenosti. Ty, které tolik letos postrádají 10tky a 11tky.

Můj víkend mě připomněl staré dobré doby, kdy člověk ráno vlezl do haly a vylezl večer….a čekají mě ještě dva takové...doufám.

V sobotu jsme pořádali turnaj PP U13, kdy PORG potřeboval odehrát všechny 3 zápasy v sobotu. Takže nejprve dostaly nařezáno do Tygrů, pak trošku méně od Nuslí a nakonec od nás. Mě to stálo o hodinu nájmu navíc a k tomu celý tejp :-)))). Ale všechny začátky jsou těžké. Nejvíc mě dostala hráčka zmiňovaného týmu, když se mě o pauze ptala, zda bych ji nedala heslo na wifinu. Odpověděla jsem ji, že nevím, co je wifina, na což omdlením reagoval rozhodčí „no přeci připojení na internet“ (už chybělo jen blbečku :-))))))….Tak jsem slečně řekla, že nějaké připojení určitě máme, ale my, že zde hrajeme basket…

Po PP nastoupily naše U19 v soutěži DL, poprvé oficiálně pod vedením Romany. A bylo mi ji líto…jako hráčka bývala neobyčejný srdcař, který padl pro každý míč. A její svěřenkyně pouštěly v obraně jeden nájezd za druhým - bojovnost nula, stejně jako snaha ohrozit koš. Jen bych ráda připomněla hráčkám EL U17 – soutěž DL U19 pro ně není jen nějaký "trapně nutný" doplněk, který se dá odfláknout. Je to nezbytná součást přípravy a zcela nutné herní minuty…. 

DL U19 v sobotu dostalo nařezáno od Mladé Boleslavi, ale bohužel porážku si odvezl i A-tým ze Slovanky. Holky U13 v PP jasně přehrály PORG a k „řízečkům“ nám chyběl koš….ale přemýšlím o tom, že budeme muset vymyslet něco jiného, protože se řízečkama se kdekdo opičí, tak ať zase máme něco svého. V KP jsme prohrály se Sadskou, ale zde je to především o zkušenostech. V U13 přesně nadešla chvíle, kdy jsem si pohrála se složením sestavy, aby vše mělo svůj smysl. V nadregionálním turnaji U11 naše hodně oslabená sestava porazila Říčany a prohrála s Blanskem, kdy nás trápila střelecká úspěšnost – jako koneckonců i v dalších kategoriích….takové HB-prokletí. Ale i zde je to především o získávání herních zkušeností. V ŽL U15 holky přivezly plný počet bodů z Varů.

V neděli opět prohráli obě U19. V extralize se na naší porážce v dresu Pardubic výrazně podepsaly hráčky, které ještě nedávno hrály za HB (ostatně stejně jako v sobotu) a v DL holky opět Romanu nepotěšily. V druhé půlce začaly konečně bránit, bojovat, stáhly náskok, ale závěr patřil soupeři a výhru si tak zapsala děvčata z Brandýsa. Potom  pokračoval turnaj PP U13. Nejprve jsme porazily Nusle, ale hlavním tahákem mělo být utkání s Tygrama. My začaly vlažně, ale druhá pětka score otočila a pak už utkání patřilo jen nám a zaslouženě jsme vyhrály. Potvrdilo se tak naše vítězství z Kožlan a konečně se tak můžeme zpětně radovat i z něj. Střelecky se dařilo jen U15 – v NRL holky daly „kilo“ v České Lípě a to jen v 7mi hráčkách a 130b daly holky v ŽL U15 v Plzni.

Tento týden se jede podle plánu – jen úterý se na Zličíně hraje. V pátek je „sudý“ víkend, takže trénink U12, U14, U17 a ženy. A TRÉNINK PLATÍ I PRO TY, CO NEJSOU NOMINOVANÉ !!!!

POZOR !!!!  trénink U12 je v pátek v čase 15,00 - 17,00 a bude takto vždy !!!  

Platí pro VŠECHNY 10ty a 11tky !!!!! bez ohledu, zda jsou na víkend nominované, či ne

 

 

A ještě jednu věc, která nás všechny trenéry trápí.... Hodinu před tréninkem začne pípat mobil a nám se rozpadají všechny plány - chodí omluvenky. My všichni jsme jedna "rodina", která má za cíl, aby holky sportovaly, něčeho dosáhly a pak máme právo se radovat a užít si to. Základem je účast na trénincích. Vím, že občas to nejde a pak prosím všechny RODIČE - omluvte holky a...napište důvod. Pokud se holky budou omlouvat sami - případů, kdy se dítě omluví, pak nejde na trénink a končí někde v nákupních centrech, těch už za sebou máme dost. Vaše omluvenka je vaše kontrola, kde dítě máte. Přestože se snažíme vést holky k samostatnosti, tímto směrem to právě nevede. A navíc je to o tom, že si máme věřit, že spolu máme hrát fér a každý vztah je založen na komunikaci. Pokud napíšte jen "dnes omlouvám" na tréninku se holky ptají, kde je dotyčná a já řeknu, že nevím. Hned na to přijdou spekulace a to opravdu ničemu nepomůže. Pochopit se dá skoro všechno, ale je třeba si to říct naférovku. Děkuji.

 

 

Sdílet